Deel 2 – Burn-out wat is het nu werkelijk en de zoektocht van het leven!


Dan heb je een burn-out en hoe nu verder. Wat ik vertelde in Deel 1 over wat Beerlandt erover zegt, daar mag ik dan mee aan de slag gaan.


Beter voor mezelf zorgen, beter naar mezelf luisteren en meer van mezelf houden. Nou hoe moeilijk kan dat nou zijn! Toch wel lastiger dan ik dacht, ondanks dat het pijnlijk was, was het wel erg makkelijk geworden om zo’n beetje ‘vriendloos’ te zijn. Ik had ineens veel meer tijd voor mezelf, ja ook omdat ik geen werk meer had. En dan kom je er eigenlijk achter dat alles wat ik deed eigenlijk was gebaseerd op het er voor een ander zijn, maar nu werd het ook echt wel tijd om er voor mezelf te zijn. Ik ging van alles doen, echt alles om maar niet bezig te hoeven zijn met mezelf. Beetje struisvogel gedrag.


Ergens kwam er een punt dat ik over het leven door ging nadenken, is altijd wel favoriet van mij geweest, maar nu ging ik dieper, wat is het leven eigenlijk, waarom zijn wij hier eigenlijk, wat is de bedoeling ervan. Nou ben ik sinds mijn puberteit ook al heel erg geïnteresseerd in kwantum fysica, ‘da’s ook een vreemde combinatie’ kan je nu misschien denken, maar dat is het juist helemaal niet. Alles is energie en dus trilling, als er geen trilling is dan is er niets, dan is deze laptop waar ik op zit te tikken er niet, maar dan ben ik er ook niet om dit te schrijven en jij bent er ook niet om dit te lezen. Er is dan helemaal niets!


En dan komt de vraag: Wat nou als de onjuiste trilling mijn burn-out heeft veroorzaakt? Kan ik mijn trilling veranderen zodat ik weer fit ben en energie heb? Het antwoord is JA! En hoe doe je dat dan?


Nou als alles trilling is, dan kan ik van die trilling gebruik maken, bijvoorbeeld naar het bos en dan tegen een boom aan leunen (had ik wel eens gehoord dat dat kan) en inderdaad, je voelt de boom. Sterker nog: elke soort heeft zijn eigen trilling en geeft een ander gevoel. Maar gewoon in het gras gaan liggen geeft ook een ander gevoel of in de zon gaan staan of in de volle maan. Als je goed naar jezelf luistert dan voel je dat of merk je verschil op. Wat nog meer heeft geholpen is in de winter de Westerschelde in duiken, de kou geeft ook een trilling en dan meer de innerlijke trilling. Innerlijk trilling zorgt ervoor dat je de dingen loslaat, nare herinneringen of trauma’s. Daar zijn ook oefeningen voor, trillingen opzoeken door je lichaam op een juiste manier te belasten. Heerlijk is dat, je laat allerlei dingen los zonder dat je erover na hoeft te denken.

Het verhaal gaat verder in deel 3, mijn zoektocht naar hoe ...