Deel 5 – Burn-out en wat is de reden.


Eigenlijk wel fascinerend hoe de dingen lopen in het leven, waarom heb ik bijvoorbeeld een burn-out gekregen? Ik bedoel ik had best leuk werk, best leuke collega’s en de rest van mijn leven liep ook niet verkeerd. Eigenlijk liep alles best wel, het leven was best.

Tja en inmiddels weet ik dan ook wel dat het echt niet de bedoeling is dat je leven ‘best’ is, je leven mag best wel iedere dag goed, prettig en zelfs geweldig zijn. Het heeft niks te maken met je omstandigheden, het heeft ook niets te maken met de mensen om je heen. Het heeft alleen maar met jezelf en in dit geval met mezelf te maken.


Hoeveel contact had ik eigenlijk met mezelf, hoeveel aandacht gaf ik mezelf, hoeveel liefde gaf ik mezelf?

Tijdens de burn-out kon ik nog geen dag vooruitkijken, ik kon niet iets wat niet opgeschreven stond, mijn leven ging voorbij en ik zat ergens in een mist of zoiets.


Alles om mij heen ging gewoon door en ik had er geen benul van, ik functioneerde wel, maar daar had je alles mee gezegd. Ik begreep niks meer, ik kon nergens meer over nadenken, ik stond op, ging buiten wandelen (probeerde ik in ieder geval) en probeerde mijn huishouden draaiend te houden. Brood smeren voor mijn kinderen, beetje stofzuigen en alles in een mist of in een waas, de wereld draaide om mij heen door en ik was niet eens op de wereld, tenminste zo leek het. Ik wist vaak niet of ik iets gedroomd had of dat het echt was gebeurd, als ik wakker werd dan schreef ik op wat ik gedroomd had, zodat ik overdag geen blunders maakte omdat ik iets had meegemaakt (dacht ik) maar dan had ik het weer gedroomd of andersom, het was echt gebeurd en ik dacht dat ik het had gedroomd. En al mijn spieren deden zeer, alles wat ik deed was pijnlijk.


Nu snap ik het allemaal wel, nu zie ik wel wat er allemaal gebeurd was en wat er gebeurde en ook nog waarom het gebeurde. Mijn leven was ‘best’ en dat had ik niet voor mezelf gepland, toen ik nog daarboven was heb ik mijn leven anders bepaald, de rode draad in mijn leven is en was duidelijk. Ik heb heel iets anders voor mijn leven beslist dan dat waar ik in zat. ‘Best’ is niet goed genoeg. Het kan niet zo zijn dat je daarboven beslist dat je een ‘best’ leven gaat leiden.


Dus mijn leven op de schop en dat was op zich nog niet zo moeilijk, het was toch al 1 grote chaos. Vandaar uit wilde ik dan structuur in mijn leven gaan brengen en dingen opruimen. Ik begon met mijn huis opruimen, een opgeruimd huis is een opgeruimde geest, zeggen ze!


Ik heb veel dingen weggedaan, naar de kringloop en naar de stort, al die dingen die ik meesleepte uit mijn verleden, dingen van mijn opa, van mijn oma, van mijn moeder of gewoon herinneringen. Alles wat ik beet pakte dacht ik over na, leuke herinnering of minder leuke of wat er ook gebeurde, alles aangepakt, zowel de spullen als de geest en dus de herinnering. Waar ik niks mee kon ging weg, ook de herinnering. Behalve de leuke herinneringen.


De grote vraag waar ik al een poosje mee bezig ben, is wat was de bedoeling van de planning met mijn leven, ik heb er al heel veel inzichten in en alles wat ik al had bedacht, die ik zelf heb uitgevonden en bedacht, kreeg ik ook te horen op de training van de SoulKey (Klik hier)

Echt heerlijk dat ik daar alleen maar bevestiging kreeg voor wat ik al dacht …

Het verhaal gaat verder in deel 6, mijn zoektocht naar hoe het leven in elkaar steekt, dus dat is voor de volgende keer.


De delen staan hier ook op mijn Blog en met vragen mag je ook altijd contact met me opnemen. Tot de volgende!