Deel 6 – Burn-out en wat is de reden van het leven.


Als ik zo terug kijk op mijn leven, dan zie ik ook wel dat ik het niet makkelijk heb gehad. Op sommige momenten had ik het ook wel helemaal gehad met mijn leven, maar God geeft je nooit meer dan je aan kan. Op een vreemde manier heeft mij dat echt geholpen, want als God zoveel vertrouwen in mij heeft dat ik het allemaal aan kan …. Dan mag ik toch van mezelf ook aannemen dat ik het aan kan, zeker omdat er vertrouwen naar mij toe is.


Inmiddels zie ik het allemaal anders, het leven is helemaal niet zwaar, wij maken het zelf ‘zwaar’ en moeilijk, dit heeft alles te maken met de mensen om ons heen, met onze opvoeding, school, de hel maatschappij. Wat ‘hoort’ en wat ‘niet hoort’. Wie heeft dat eigenlijk bepaalt, wat er wel hoort en niet hoort. Dat is ook zoiets, neem nooit zomaar iets aan, stel vragen bij alles in je leven, dat was en is mijn motto. Vroeger was dat knap lastig, er waren niet zoveel mensen om mij heen die een gedachtegang hadden als ik, nu nog niet, maar nu praat ik er veel makkelijker over, het maakt me ook niet meer uit wat anderen ervan vinden.


Ik heb mijn leven om moeten gooien om door te kunnen gaan en dat heb ik voor mezelf op een fantastische manier gedaan, ongeacht wat een ander ervan vindt. Ik sta niet in iemand anders zijn of haar schoenen en een ander draagt ook niet mijn schoenen. Respect heb ik er wel van gekregen, respect voor mezelf en zeker voor anderen, ongeacht hoe iemand zijn leven leidt. Ieder van ons heeft zo zijn of haar eigen kwaliteiten en mooie kwaliteiten hoe mooi is dat! De diversiteit van de mens, ik kan er echt van genieten.


Alles wat ik in mijn leven onderzocht heb en de dingen die er gebeurd zijn, daar heb ik echt van geleerd. En al die ervaringen die heb ik bij elkaar gedaan en er filmpjes van gemaakt en uitgelegd hoe je positief kan zijn, iedere dag weer, hoe jij je eigen minder leuke gedachten of nare gedachten kan aanpakken. De hele Challenge (de Challenge is afgelopen, maar heb je vragen dan laat het me weten) is gebaseerd op mijn ervaringen. Ik ben uit die put geklommen en het kan niet zijn dat de weg die ik heb afgelegd, dat deze alleen maar voor mezelf bedoeld is. Ik vind dat je dit best mag delen, ik help heel graag mensen met hun leven omgooien en de nodige inzichten te geven. Daar geniet ik van, maar ook van de discussies dan kunnen ontstaan.


Niet dat ik vind dat mijn manier de beste is, want dat geldt niet voor iedereen. Het is mijn waarheid, maar als je niet happy bent met je leven of als je een ‘best’ leven hebt, dan ben je ook zoekende naar meer of naar anders. En daar ben ik goed in en ik groei nog iedere dag, iedere minuut! Juist ook doordat ik met mensen werk, want ook daar leer ik heel veel van.


Er is zoveel meer dan we meestal denken, als je alleen al kent naar ons brein. Ons brein is behoorlijk en we gebruiken echt maar een heel klein beetje daarvan, waarom zoveel hersenen hebben als we er bijna niet van gebruiken, da’s toch zonde. Tenminste dat vind ik, want wat kan ik eigenlijk met mijn brein, wat zijn eigenlijk de mogelijkheden. Door mijn opleiding tot hypnotherapeut ben ik tot de slotsom gekomen dat er zoveel meer mogelijk is in onze bovenkamer en met mijn opleiding tot SoulKey therapeut is het allemaal nog meer weten geworden. Hoe bijzonder is het eigenlijk dat er zoveel meer dingen mogelijk zijn dan dat wij ‘normaal’ gesproken denken.


Het verhaal gaat verder in deel 7, mijn zoektocht naar hoe het leven in elkaar steekt, dus dat is voor de volgende keer.


De delen staan ook hier op mijn Blog en met vragen mag je ook altijd contact met me opnemen. Tot de volgende!