Help ik praat hardop!


Hardop praten met jezelf daar hebben we toch altijd van gehoord dat je dan niet helemaal spoort. Toch doe ik dat al jaren, hardop praten tegen mezelf. Ik heb namelijk allerlei gedachten, over van alles, maar voornamelijk over wat de bedoeling is van het leven op aarde. En als ik daar dan zo over loopt te filosoferen in mezelf, dan kom ik er vaak niet uit. Ik had wel een aantal vriendinnen waar ik hier over kon praten, maar ik heb een aantal heftige jaren achter de rug, enorme stress en veel pijnlijke momenten en als het niet goed met je gaat dan kunnen mensen daar nog wel even in mee, maar als het langer duurt (jaren) dan blijven mensen weg.

In een paar dagen tijd was ik het gros van mijn vrienden kwijt, oké ik was misschien ook niet zo handig in mijn verwoording en ook niet zo aardig, maar ik kon het gewoon allemaal niet meer aan, ik kon het niet meer alleen. Ik schreeuwde om hulp, met waarschijnlijk niet echt handige bewoordingen. Afijn ook dat was een pijnlijke tijd en ik kwam nog verder alleen te staan. Mijn meiden zaten niet echt op dat geklets te wachten, wat ook heel begrijpelijk is.

Mijn hersenen waren meer dan ooit van mening dat ook hier een reden achter zat en om dat duidelijk te maken aan mezelf ben ik hardop gaan praten. Ik moest wel want mijn hoofd kwam bomvol met allerlei dingen te zitten en ik had niemand om mee te praten.

Het voordeel van hardop praten is dat dat langzamer gaat dan denken. Als je iets uit wilt spreken dan denk je vaak hoe je iets zegt, hierdoor kwam ik er achter dat als ik de dingen hardop zei tegen mezelf dat ik dan ook duidelijkheid kreeg en niet alleen dat, ik kreeg ook nog een aantal briljante ideeën.

De online opleiding De 4 Elementen, is 1 van de dingen die hieruit voort is gekomen, hier kan ik ook alles in kwijt, qua ideeën en alles wat daarom heen hangt. Mijn ideeën en inzichten wat de natuur betreft, wat de maan nu eigenlijk voor een ieder kan beteken en wat energie nu eigenlijk is en hoe je die kan inzetten om je leven positief te veranderen.

Hardop praten met mezelf, ik doe dat dagelijks en ik vind het heerlijk! Echt zalig, hier ga ik ook niet meer mee stoppen, het is naar mijn idee ook super gezond, zolang je het natuurlijk positief houdt,

Praat jij wel eens hardop?