Wie ben ik

67754050_501485020396033_672919770100871

Ik ben Edith Pieterson, 55 jaar en woon sinds juni in Goes, de 10 jaar hiervoor heb ik in Hulst gewoond. Mijn 2 prachtige meiden zijn volwassen en de deur uit.  Het grootste deel van mijn leven heb ik in de techniek gezeten, zo links en rechts nog wat uitstapjes naar andere dingen, maar techniek is het altijd wel hoofdzakelijk geweest.

 

Mijn kindertijd

​In mijn kindertijd was ik al gevoeliger dan andere kinderen en zag ik dingen die anderen niet konden zien. Ook het van tevoren weten van toekomstige gebeurtenissen, zoals het overlijden van mijn opa. Het voelen en ervaren van allerlei situaties was geen probleem, maar de reacties van mijn omgeving wel. Uiteindelijk leer je dan je mond te houden en het eigenlijk ook wat verder weg te zetten. Hoe minder ik er mee deed hoe beter het was, hield ik mezelf voor. Ondertussen ging mijn leven gewoon door met alle ups en downs die iedereen heeft.

Voordat ik de hypnose opleiding ging doen had ik een drukke kantoorbaan in de techniek. Door alle drukte en problemen in mijn privé leven, het regelen van het huishouden als alleenstaand moeder van 2 dochters en mijn sociale leven, kwam ik in een burn-out terecht. Dit heeft mijn leven totaal veranderd en ben ik op zoek gegaan wat ik eigenlijk écht wilde.

Mijn opleidingen

In 2015 ben ik een hypnose opleiding gaan doen, ik heb hier mijn master in gehaald en nog een hoop andere papiertjes. Het was voor mij niet genoeg en uiteindelijk kwam SoulKey Therapy®, van Martin Castor Peterson, op mijn pad. Hier heb ik ook een master in en ben trainer geworden, zodat ik er ook les in mag geven. Sessies die ik heb gegeven hebben er ook voor gezorgd dat ik verder groeide in energie voelen en ervaren.

Naast hypnose en SoulKey ben ik mij aan het verdiepen in andere verwante behandelprogramma’s, zoals Quantum Hypnose, Regressietherapie, NLP, HNLP, DTI (Deep Trance Identification) en Coaching.

De online opleiding De 4 Elementen en de Masterclass is gebaseerd op al mijn opleidingen en vooral op mijn grote levenservaring en inzichten.  ​Ik ben tegenwoordig echt blij en super enthousiast over alles wat ik doe en ik leer iedere dag nog meer en meer.

In 2010 was mijn lichaam ziek, alles deed zeer, ik liep slecht, zakte zelfs soms door een been en ik was moe, écht moe! De huisarts wilde mij na onder zoek de diagnose geven voor fibromyalgie en CVS )chronische vermoeidheid syndroom). Ik vond dit belachelijk en om mij te overtuigen ga de huisarts mij een boek mee over fibromyalgie en CVS. Ik heb het gelezen en het vervolgens weer netjes teruggegeven met de mededelingen dat ik wel heel veel raakvlakken had, maar dat ik het niet had. Er stond namelijk een stukje in het boek wat mij wakker schudde en nieuwsgierig maakte.

“Uit onderzoek bleek dat als mensen creatief bezig waren en dingen deden die ze leuk vonden dat de pijn en de vermoeidheid minder werden en soms zelfs beduidend minder”

Huh???? Dus …..

Ik naar de boekenwinkel, hier wilde ik meer van weten. Ik vroeg me ook af of ik mezelf ziek had gemaakt én als ik mezelf ziek had gemaakt zou ik mezelf dan kunnen genezen? Volgende stop: de boekenwinkel! En vrijwel direct vond ik een boek “Jezelf genezen door contact met je cellen”

 

Het heeft wel wat voeten in aarde gehad en doorzettingsvermogen maar het is me gelukt! Ik heb nergens last van, soms wel last van wat vermoeidheid, dat is op zich nog niet zo gek want mijn dagen zijn nu vol met allemaal leuke dingen, werk wat ik super leuk vind, creatief bezig zijn. Informatie schrijven voor mijn online opleiding de 4 Elementen, mensen 1 op 1 begeleiden met hypnose, SoulKey en/of coaching, mediumschap en noem het maar op!

 

Ik werk ook graag met jongeren en ook dat is een persoonlijke ervaring, Mijn jongste dochter kreeg last van depressie en alle aanverwante dingen en ging zichzelf snijden (automutilatie). Dit heeft 7 jaar geduurd voordat alles in een rustiger vaarwater terecht kwam. Van alle hulpverlening die wij hebben gehad was het gros ronduit bagger! Persoonlijk vind ik dat een heleboel mensen zich moeten schamen om zich in dit beroep te profileren. De hulp is ver te zoeken!

 

Van alle opleidingen die ik heb gedaan en die ik ook dolgraag wilde doen, (want het is echt fantastisch), was er altijd de achterliggende gedachte dat ik mijn dochter zou kunnen helpen. En aangezien dit veel te dichtbij staat is dat vrijwel onmogelijk. Ik ben nog wel naar een collega gegaan met haar, deze werd mij aangeraden door de opleiding, zij werkt met jongeren, helaas heeft dit averechts gewerkt. Ook in dit vak is niet iedereen zo goed als je zou mogen geloven, wat voor mij wel weer een extra drive was om nog een tandje bij te zetten en écht goed te worden.

 

Na mijn coach opleiding kon ik wel het e.e.a. bij haar veranderen of teweeg brengen, maar niet genoeg. Uiteindelijk kwam ik tot de slotsom dat ik moest veranderen, radicaal veranderen! Want alles is energie en alles is met elkaar verbonden, als ik mezelf zou veranderen, dan kan het niet anders dan dat zij ook zou veranderen. Dat was mijn theorie en in de praktijk is gebleken dat het inderdaad zo werkt. Nog meer inzichten en zachtjes aan ook een veel mooier, rustiger en vrolijker leven. Een win-win situatie! Dit inzicht en de toepassing ervan, daar ben ik enorm dankbaar voor en nu kan ik andere helpen en ook zeker jongeren met de verschillende soorten depressies.